Szűrés
Alk.
Főzde
Kiszerelés
Termék státusza
Szőlő pálinka
A minőségi szőlő pálinka készítése során nem választják el sem az őrleményt, se a bort, sem pedig a mustot, miután a törköly megerjedt. A szőlő szüretelése után a zúzás és a bogyózás következik, ezután az őrleményt erjesztik, majd a megerjedt őrlemény desztillációja következik. Az érlelés után közvetlenül létrejön a szőlő pálinka. 100 kg szőlő őrleményből körülbelül 15 liter 50%-os alkoholtartalmú alap nyerhető ki. A pálinka mennyisége minden esetben a must cukortartalmától függ.
10termék
110
Alk.:
30%
Gyümölcs:
Szőlő
Főzde:
Panyolai pálinka
Alk.:
40%
Gyümölcs:
Szőlő
Főzde:
Márton és lányai