Gyulai pálinka
A Gyulai pálinka eredete igen régre vezethető vissza, hiszen az első gyulai pálinkafőzde alapítása 1731-re tehető. Ma már a Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. üzemelteti a pálinkafőzdét, amely lassan a 300. évfordulóját ünnepli. Tovább olvasom ->
Az itt készült pálinkákat 20-22 Celsius fokon érdemes fogyasztani. A Gyulai pálinka termékek között találhatunk limitált kiadásúakat is. A vadcseresznye, a kökény, a vadbodza és a naspolya pálinka nem minden pálinkafőzde repertoárjában érhető el. A karácsonyi időszakban nem maradhat el az ünnepi asztalról a lélekmelengető likőr sem, amely 24 %-os alkoholtartalomú. További különlegességeik az ágyaspálinkák közül a cigánymeggy és a szilva, a kajszibarack és vilmoskörte mélyvíz pálinka. A híres ágyas pálinkáik mellett megkóstolhatjuk a pálinka alapú termékek közül a bodzavirág és a gyulai torma geist italokat is.