Szűrés
Gyümölcs
Kiszerelés
Termék státusza

Bolyhos pálinka

A családi vállalkozásban üzemelő Bolyhos Pálinka főzdét 1994-ben alapította Bolyhos László. A vállalkozásban a család összes tagja kiveszi a részét a munkából. Kezdetekben bérfőzéssel foglalkoztak, majd létrehozták a Bolyhos ágyas pálinkát. Csak érett és egészséges, magas cukortartalmú gyümölcsökből készítik az ágyas pálinkátTovább olvasom ->


14termék
 

A Bolyhos Pálinkafőzde 2003-ra készült el, ahol pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszaló csarnokot is létrehoztak. A pálinkákhoz leggyakrabban cseresznyét, golden almát, cigánymeggyet, szilvát, kajszibarackot, Irsai Olivér szőlőt, vilmoskörtét használnak fel. A Bolyhos ágyas pálinka különlegessége, hogy minden üvegbe a gyümölcs ízével azonos aszalt gyümölcsöt helyeznek el. Az aszalt gyümölcsre rátöltik a pálinkát és ezután még 3 hónapig érlelik. Az ágyas pálinka alkoholtartalma jellemzően 50%, míg a nem ágyazott 40%. A család folyamatosan törekszik arra, hogy termékei előállításához csak a legmagasabb minőségű alapanyagokat használja fel. Exportra szállítanak Romániába, Vietnámba, Ausztráliába és Belgiumba is. A Bolyhos család ágyas szilva pálinkájával elnyerte 2018-ban az Országos Pálinkakóstoló versenyen a champion és az arany díjat, emellett bezsebelte a 10 000 feletti palack kategóriadíjat is. 2018-ban Bolyhos Zoltánt Pálinka Életmű díjjal tüntették ki és 2017-ben az Év vállalkozója is lett. Ha a pálinka mellett egy igazi italkülönlegességet is meg szeretnénk kóstolni, akkor a 43 fokos FEDDE’S Gin-t, citrus gint semmiképpen sem hagyhatjuk ki. A hazai fejlesztésű italt azoknak ajánljuk, akik kedvelik a birs, a barack és a vilmoskörte pálinkát.