1Csepp pálinka
A kézműves, gasztronómiai vállalkozás tulajdonosai kezdetben csak hobbi szinten készítették a pálinkát, ami mára már hivatásukká vált. Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén családias környezetben készítik a párlatokat. Itt látványfőzde is üzemel, így a látogatók betekintést nyerhetnek a pálinkafőzés rejtelmeibe. Tovább olvasom ->
Számtalan vidéki vendéglőben, budapesti éttermekben és bárokban is elérhetők a különleges 1Csepp pálinkák. Az üzemben kizárólag kiváló gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek tökéletes érettségűek. Az erjesztő tartályokba nagyon gyorsan juttatják el a fáról szedett gyümölcsöket. Az alapanyagot alaposan megtisztítják, majd csak ezután kerülhetnek be a cefrébe. A főzde jelenleg 90 aranyérmes pálinkával büszkélkedhet, amelyből 37 Champion díjas. Például 2020-ban, majd 2023-ban is elnyerték a Quintessence legjobb kereskedelmi főzde díjat, 2020-ban pedig a sárgabarack pálinka elnyerte a Quintessence legjobb pálinkája díjat. A pálinkákat mi magunk is megvásárolhatjuk a webshopban. Besztercei szilva pálinka, birspálinka, feketeribizke pálinka, Golden almapálinka, Hegykői alma pálinka, Hegykői törkölypálinka, Irsai Olivér törköly pálinka, kökény pálinka, Packham’s Triumph körtepálinka is elérhető a széles termékkínálatban. A házasításokat is érdemes megkóstolni, hiszen a Zenit szőlő és a kései meggy párosítása minden bizonnyal egy különleges ízvilágú párlatot takar.